НАЙ-НОВИ
Митрофанова на Бизнесдама на годината
Руската посланичка Елеонора Митрофанова, с кожено пато и...
$1M за нашата Дакота Дичева след...
Много добра Дакота Дичева смаза противничка и взе чек за...
Холандската кралица черпи за ЧРД с домашни курабийки
18.05.2020 11:07 | Видян 1047 пъти
Холандската кралица черпи за 49-ия си рожден ден с курабийки и споделя рецептата. Максима разкри, че празнува у дома с типичния аржентински деликатес Аладжу с Дулсе де лече.
Съставки
300 г царевично нишесте
200 г брашно
200 г масло (на стайна температура)
150 г захар
4 жълтъка
1 чаена лъжичка сода (натриев бикарбонат)
2 чаени лъжици бакпулвер
щипка ванилов прах
настъргана кора от 1 лимон
1 чаена лъжичка коняк
Пълнеж:
Дулсе де лече (готово или домашно приготвено с кондензирано мляко и захар.)
настърган кокос
Загрейте фурната до 160 ° C.
Смесете всички сухи съставки с омекналото масло в купа. Добавете жълтъците и коняка и омесете на ръка в твърдо тесто. Оформете топка и оставете да престои около час. Когато тестото не се слепва, добавете 2 лъжици лимонов сок!
Разточете тестото, така че да е около 5 мм до 7 мм, и изрежете кръгчета с помощта на резачка за бисквити с диаметър 4 см (или чаша).
След това поставете кръгчетата върху тава, застлана с хартия за печене, на разстояние около 2 см.
Печете курбийките при 160 ° C за 10 до 12 минути. Те трябва да се обезцветят малко, не твърде много, в противен случай ще станат прекалено сухи и ще се счупят.
Когато курабийките са готови, извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат.
Винаги залепвайте две парчета заедно със слой от дулсе де лече. Разстелете добре дулсе де лече до краищата. След това нанесете настъргания кокос.
свързани новини
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !