"Не можем да избягаме от това, което трябва да ни се...
Понякога просто трябва да оставиш кармата да оправи...
"Каква приятна изненада да се засека с Геро на събитие в...
Ето как изглежда в 11 сутринта „земята, където слънцето...
"Има данни за това, че криптокралицата е жива", заяви...
Коледната украса пред Скалата в Милано: Фото на деня
За кого са полезни и как гъбите, а за кого са забранени: Какво да правим с времето в карантина
24.02.2021 11:28 | Видян 680
пъти
Докато хората само си мислим, че сме господари на света, всъщност по своя размах гъбите и плесените са в тази роля на планетата Земя. Какво ни остава, освен да ядем от техните представители, за да се опитаме поне да изравним доминацията - това в кръга на шегата, разбира се. Днес нашият лайфхак е посветен на гъбите, за кого са супер полезни, а кой никога не бива да ги опитва. Професор Соломон Васер от университета в Хайфа е посветил живота си на една кауза. Да докаже, че гъбите са добри за хората. Въпреки някои мнения, че освен тежка, те били и безкрайно вредна храна, той доказва с изследванията си обратното. Полезните вещества от тях не само се усвояват чудесно от организма ни, но неусвоените той превръща в пробиотици. Според израелския професор истинска супер храна така нареченият гъбен хайвер. Според учения е най-добре да пасираме гъбите, за да ни носят най-много полза. Т.е. който се прави крем-супа от тях е истински шампион. Има и хора обаче, за които те са изключително противопоказни. Това са онези, които са на химиотерапия. Те в никакъв случай не бива да поглъщат съдържащите се в гъбите бетаглюкани.
автор: СЛАВА