НАЙ-НОВИ
ДА! Paesano gourmet pizza на добро ниво
Paesano gourmet pizza се намесва в битката на ул. Ангел...
Ул. Бъднина с едно от най-големите бг...
Една от улиците с най-прекрасно название в София е...
След 7 години шоколадът изчезва
25.12.2013 12:00 | Видян 2033 пъти
Недостигът на ценната суровина ще принуди индустрията след 2020г. да произвежда сладките блокчета от палмово масло и куп други растителни мазнини заместители, гарнирани със стафиди и нуга за по-добър вкус.
''Опитах от шоколада на бъдещето той няма общо с този, който познаваме и обичаме'' казва Кенеди, който е главен редактор на специализираното британско списание ''Кенедис кънфекшън'', диктуващо модните тенденции в шоколада.
По думите му блокчетата заместители на шоколада са много по-сладки, защото са с повече захар, чиято цена е ниска. С нея трябва да се компенсира и използването на все по-малко какао, което заедно с какаовото масло е най-скъпата съставка на продукта.
Какаовите посеви намаляват, защото са заместени от много по-печелившите каучукови плантации. Основната култура необходима за производството на качествен шоколад, изчезва толкова бързо, че е възможно да не остане нищо от нея до 2020г.
Според Кенеди бъдещият шоколад ще тежи не повече от 50 грама и ще е с по-необикновен дизайн, за да привлича купувачите.
Лошите новина за какаовите култури накараха неколцина сериозни икономически блогъри от Острова да призовават сънародниците си да купуват повече шоколад, ако не искат да останат без любимата си компенсация за климата в Обединеното кралство.
Източник: Вестник ''Телеграф''
Снимка: Facebook
свързани новини
Най-шантавите елхи тази Коледа
Последни подробности за концерта на Scorpions
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !