НАЙ-НОВИ
ДА! Paesano gourmet pizza на добро ниво
Paesano gourmet pizza се намесва в битката на ул. Ангел...
Ул. Бъднина с едно от най-големите бг...
Една от улиците с най-прекрасно название в София е...
Краси Радков лапа пърлен бут
20.10.2014 16:09 | Видян 1318 пъти
Само на метри от сцената пък ще се пърли прасе над трап в продължение на няколко часа, което е традиция за този празник. Други звездни гости на Елена ще са и фолкпевицата Нелина, както и кулинарят Иван Звездев.
Близо до трапа ще има и място за приготвяне на кървавица. Гостите на празника пък ще могат да опитат от баници, които местни жени са изпекли още от предния ден. Към обяд, когато прасето е опърлено, а после и майсторски разфасовано, ще се сложат и скари, на които ще има пържоли.
Конкуренция на местните кулинари ще е Иван Звездев, който ще приготвя свински джолан с боб и също ще го раздаде на дошлите.
Няма да се мине и без дегустация на емблематичния за този край еленски бут. Всеки от участниците ще трябва да разпознае вкуса му. Според местните най-важната съставка за приготвянето на добър бут е въздухът, който е уникален в тази част от страната, категорични са те.
За публиката ще има състезание по смъкване на свинска кожа. Този, който спечели пък, ще отнесе и голямата награда - цял еленски бут. Мераклии ще се надпреварват по сила и мъжество в състезанието „Най-як балканджия“.
Децата също не са подминати и за тях има отредено място - в лятното кино, близо до пазара. Там ще има кътове по интереси, хоротека за малки и големи, а накрая ще се раздаде и празнична торта. На втория етаж на туристическата спалня пък ще бъдат подредени рисунките от предварително обявения конкурс на тема „По Димитровден в Елена“.
свързани новини
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !