НАЙ-НОВИ
Тита призна, че отново е влюбена
От известно време в мрежата се говори, че популярната...
Никос Вертис със супер турне и в...
След като за пореден път напълни Арена София, Никос...
Милица Гладнишка сготви десерт с глас
07.09.2015 17:57 | Видян 1627 пъти
В последната година Къщата на италианските традиции стана любимо място на всички жители и гости на София, които обичат традиционната италианска кухня и уютната автентична атмосфера. С подкрепата си към музиката, театъра, изкуството, спорта и културата, ресторантът се сдоби и с много приятели, сред които Иван Лечев, Иван Димов, Йордан Йовчев, Ирмена Чичикова, Андреа Бочели, Лара Фабиан, Ейдриън Броуди, Карминьо и много други. Милица Гладнишка е музата на новия главен готвач и заради топлата връзка с операта – най-старата италианска опера Teatro di San Carlo е в Неапол, а певицата съвсем скоро ще представи новия си съвместен проект с Михаил Йосифов секстет „Да хвърлим операта в джаза“, който ще включва популярни арии изпълнени по смел и невъобразим начин. През новия сезон ще се играе и нейният театрален дебют - „Титанично“ в Сатиричния театър – моноспектакъл с музика на живо и комедийни монолози. На специалната вечер Ciao Marco Ciao Napoli първи опитаха новите специалитети Мария Грънчарова, Петя Раева, Лиляна Ангелова, Митко Кърнев, председателят на Италианската търговска камара г-н. Марко Монтеки, журналисти и представители на светския и бизнес елит. А всички, които искат да опитат вкуса на музиката на Милица Гладнишка ще имат тази възможност - в следващите месеци в Траторията извън менюто ще се предлага нейният специален десерт „Милица“. Кариерата на Марко Лукиари започва в Неапол, където завършва специализирано готварско училище и започва първата си работа.
По-късно заминава за Австралия, където прекарва две години като главен готвач в престижен италиански ресторант в Куинсленд, а във всяка свободна минута пътува из най-опасния континент на Земята и близката Нова Зеландия. Пътят му продължава в Египет, няколко ресторанта в Италия и Лондон – там оглавява кухнята на престижен ресторант в бохемския квартал на богатите Нотинг Хил. Вкусът към приключенията го води и в България, където остава най-дълго до момента. В Пловдив започва свой бизнес с ексклузивен внос на висококачествени италиански продукти у нас, а тази година приема и предизвикателството да оглави два от най-бързо развиващите се италиански ресторанти в България – Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi в Пловдив и София. За тях той разработва специалното ново меню с по-средиземноморска посока, много естествени вкусове и качествени италиански продукти, част от които самият той избира.
свързани новини
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !