Райна Кабаиванска е носител на...

Райна Кабаиванска беше отличена с Наградата за...

Младите да бъдат активни по темата за...

„Идеята ни е младите хора да бъдат активни по темата за...

Готвачът на Тодор Живков - Бай Данчо готви в латино атмосфера

отпечатай новината

29.09.2017 17:21 | Видян 1900 пъти

 Готвачът на Тодор Живков - Бай Данчо готви в латино атмосфера

Йордан Стоичков - готвача на Тодор Живков , приготви вкусни ордьоври, вдъхновени от книгата на Александър Дюма "Голям кулинар речник" , по време на премиерата на четивото вчера. Той беше съчетал скариди, пушена сьомга, сирене рокфор и екзотична салата с плодове и зеленчуци, за да възбуди небцето на гостите на La Cubanita така, както четенето на тази истинска енциклопедия на готварското изкуство.

Събитието събра десетки фенове на Дюма, които се насладиха на специалната кулинарно-литературна среща.
"Голям кулинарен речник" на Александър Дюма съчетава множество разнообразни видове текст по начин, който за първи път виждаме в Библията. Това е и книга за удоволствието - от готвенето, от храненето, от живота. Дюма я е написал не за да да изпълнява договореностите си с издатели и да погасява своите дългове, които са го принуждавали да пише под напрежение цели 15 години. Напротив, той е писал "Голям кулинарен речник" в моменти на спокойствие и почивка през голяма част от живота си."

Това каза авторитетната литературна критичка проф. Милена Кирова на премиерата вчера. "Голям кулинарен речник" на Александър Дюма е истински шедьовър на готварското изкуство. И до днес няма друг подобен по мащабите и многообразието си труд. „Книгата е комплимент за всеки ресторант, кухня, дом и библиотека. Всеки майстор готвач би трябвало да я има и да се възползва от нея!“ - категоричен беше бай Данчо. Изключителната книга е на българския пазар с логото на издателство „Милениум“, които бяха домакини на събитието.

Премиерата бе полята с вино Pivert Chardonnay 2016, Oak Free на „Катаржина Естейт“, нов прочит на вината от френския сорт Шардоне, което също е реверанс към Дюма и неговото преклонение към напитките от Бретан и Бургундия, където са корените на този вид грозде.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !