Влиза един пич в кръчма в Перник и...

Влиза един пич в една кръчма в Перник и още на входа...

Бербо, Мартин и Стилиян отказаха да...

Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров са...

Даниел Радойков напусна MasterChef

отпечатай новината

08.05.2018 15:10 | Видян 2372 пъти

Даниел Радойков напусна MasterChef

Даниел Радойков напусна кулинарната арена на  MasterChef по bTV след като се впусна в приготвянето на стекове в американски, европейски и азиатски стил в дует с журналистът и капризен дегустатор Валентина Войкова.

Без да се оправдава за гарнитурата към пържолата по азиатски, той призна, че източната кухня не е неговата сила. След трудно решение Chef Андре Токев го изпрати с убеждението, че той наистина може да смени професията си, тъй като има всички необходими качества, талант и креативност да се превърне в професионален готвач.

Преди да стане старши бизнес консултант в една от най-големите IT компании в страната, Даниел Радойков е бил последователно ски учител, рекламен агент, пицар и работник в склад. Като малък е мечтаел да стане шофьор на боклукчийски камион, определя себе си като екстремна личност, обича да експериментира и да предизвиква възможностите си. Именно затова се записва за участие в четвъртия сезон на MasterChef по bTV.

В студиото на Преди обед той призна, че финалът на представянето предизвиква много смесени чувства. Според него кражбата на зеления хайвер на Кристиана не е променила ситуацията за нея, а опитът за реваншизъм не е основната причина той да напусне състезанието.

Даниел отдава стечението на обстоятелствата на факта, че продсто не му е било ден за готвене. Той е убеден, че в кухнята винаги трябва да се подхожда със самочувствие и увереност, за да е сполучлив крайният резултат. Той е поднасял на Андре Токев, Петър Михалчен и Лео Бианки красиви и вкусни ястия, в които не се е съмнявал.

Даниел Радойков сподели с Деси и Сашо, че за него  MasterChef не е само състезание и предизвикателство, но и един голям университет. Прекрачил входа на шоуто като хоби-готвач, в течение на времето и с помощта на великите кулинари в лицето на журито и гост-звездите, той е достигнал едно много високо ниво.

Гладиаторската арена му е дала и нов поглед върху времето от 60 минути, с което стандартно разполагат за приготвянето на едно ястие и го е убедила, че всъщност това е много време. Страстта му към вкусната храна го съпътства от ранна детска възраст, но в последните години се е задълбочила и се е превърнала в истинска любов.

Той се върна към спомените си, когато и двете му баби, майка му и двете му лели са го отгледали месейки и готвейки, но уроците им не са грабнали вниманието му. Той започва да бъде активен в кухнята, когато започва образованието си в Техническия университет в София.

Разбира се, със смешна история за паметен кулинарен провал. В първи курс Дани решава да направи супа за себе си и неговия съквартирант, купува си две пакетчета инстантна смес, разтваря ги в ½ л. вода и чинно ги овкусява със сол и черен пипер. Зад заблуждаващия приятен аромат, обаче, се крие най-соленият вкус на планетата.

Даниел определя себе си като работохолик и смята задълженията си за едно от най-важните неща в живота. Пред зрителите на bTV той призна, че е ангажиран по 15-16 часа на ден, а именно готвенето е начинът, по който релаксира и то го предпазва от burnout. Денят му завършва с кулинарен експеримент, а освен разнообразието от дейности пред печката и в офиса, той залага и на много хобита.

Баща му го е запалил по ските, когато е бил едва на 3-годишна възраст, бил е и професионален състезател в клуб „Рилски спортист“ в Самоков, но след лека контузия се отказва от рисковия спорт. През лятото се отдава на гмуркане, free ping и сърф. Приземявал е малък самолет, обича да играе компютърни игри, но за съжаление вече няма време за тях. Задължително обаче е пътуването по света с любимата му жена.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !