НАЙ-НОВИ
ДА! Paesano gourmet pizza на добро ниво
Paesano gourmet pizza се намесва в битката на ул. Ангел...
Ул. Бъднина с едно от най-големите бг...
Една от улиците с най-прекрасно название в София е...
Радка приготви шоколадови бонбони за 100 000 лв.
29.05.2019 11:25 | Видян 1611 пъти
На финала на кулинарната надпревара в трибой се изправиха Лора, Радка и Николай. Тяхната задача беше да приготвят тристепенно меню от предястие, основно и десерт. Времето, което шеф-готвачите Андре Токев, Петър Михалчев и Силвена Роу им отпуснаха за пазаруване, бе само 10 минути. За всяко едно ястие пък те получиха по един час.
Преди старта на първи кръг 26-годишната красавица от Добрич даде заявка, че ще „разведе журито из България“ с менюто си. За предястието си тя почерпи вдъхновение от Добруджа и опита да смае журито с филе от калкан и алтернативна картофена салата. Рибата й обаче се оказа недобре сготвена.
Радка, която е участникът в този сезон попадал най-много на елиминации и готвила цели 45 пъти, също представи чиния с дъх на морска сол. Тя приготви миди Сен Жак с панакота от бели аспержи. Журито е категорично, че тя е израснала много от старта на кулинарната надпревара.
Николай, който наскоро е завършил медицина, обяви, че ще срещне науката с изкуството.
24-годишното момче от Враца взе смело решение – да използва продукти, които хората са свикнали да изхвърлят или не познават, а презентацията му беше „сателитна“. В чинията му имаше дроб, момица и риба. Журито прецени, че като цяло идеята му е много интересна, но трите вкуса не си подхождат един с друг.
За основно Радка заложи на еленско бон филе и канапе от пащърнак със сотирани гъби, а изненадата й в чинията беше пържен мъх от бор. При поднасянето тя опуши ястието с дървени стърготини и добави трюфел.
Презентацията ти е умопомрачаваща.
Това е пиршество за моите сетива“, категорична бе шеф Роу. Шеф Токев намери ястието достойно за ресторант със звезда „Мишелин“, а шеф Михалчев също не спести комплиментите си.
Лора трансформира рецепта за гювеч от родния си край в модерно ястие – свински врат върху канапе от карамелизирани ябълки и крем от ядка на кайсия с конфитюр от сини сливи. Шеф Силвена Роу определи ястието за „най-добрата солена чиния“ на Лора за цялото състезание.
Николай пък се спря на агнешко бон филе и агнешки мозък, глазиран във ферментирали боровинки, гарнирани с пюре от бланширана коприва.
Десертът, с който Лора реши да завърши менюто си, е грис халва с биволско мляко и българска роза. Николай избра да приготви ганаш от манатарки и черен шоколад, сладолед с рози, пуканки от свинска кожа и пукащи бонбони от кисело мляко. Радка продължи с темата си „Земя“ и направи „вулкан от шоколадови бонбони“ с няколко различни вкуса.
Всеки от финалистите в Masterchef получи подкрепата на най-близките си на терен. Лора аплодираха майка й, баща й и нейният приятел. Николай готви под зоркия поглед на своята майка и най-добрия си приятел. Най-голяма свита поддръжници приветства победителката Радка. В кухнята се появиха съпругът й Торстен с дъщеричката им Марта, както и нейната сестра със семейството си.
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !