Райна Кабаиванска е носител на...

Райна Кабаиванска беше отличена с Наградата за...

Младите да бъдат активни по темата за...

„Идеята ни е младите хора да бъдат активни по темата за...

Много по-вредна е кафявата захар, трябва да бъде и по-евтина от бялата

отпечатай новината

12.08.2021 13:44 | Видян 1687 пъти

Много по-вредна е кафявата захар, трябва да бъде и по-евтина от бялата

Няма нищо по-евтино от тръстиковата, нерафинираната - кафявата захар, себестойността й е само 25 цента на килограм, понеже имаме по три реколти годишно, расте си без никакви вложения на торове и защити, а работниците почти не вземат пари, знае всеки в Бразилия. В България обаче кафявата захар е много по-скъпа от бялата. Мнозина я предпочитат заради добрия й пиар, а истината е, че тя е много по-лоша от традиционната. На това сме посветили и нашия днешен лайфхак. Разбиваме няколко мита:

Кафявата захар не е по-диетична: тя е много по-наситена от бялата и носи повече калории

Кафявата захар не е по-органична: за разлика от бялата мощно се ароматизира и се оцветява допълнително чрез меласа – реалната й багра е отровножълта

Кафявата захар не е чиста: съдържанието на тежки метали като олово, кадмий и други опасни вещества, особено идващата от Бразилия, където еконормите са „условни”, да не кажем, че на практика не се прилагат

Кафявата захар не съдържа полезност: вещества като витамини и минерали са толкова несъществено количество, че де факто клонят към 0

Средното семейство в развитите страни употребява поне 150 кг захар годишно и това количество непрекъснато се увеличава, така че изборът каква да бъде тя е доста съществен проблем.

Даже в солени продукти има големи количества от нея:

продължи >>

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !